sunnuntai 19. helmikuuta 2023
Marengit ovat gluteenittomia pikkuleipiä sekä leivospohjia
Marenki valmistuu kananmunan valkuaisista sekä sokerista. Nämä marengit saivat pirteää väriä punaisesta elintarvikeväristä. Marenkia voidaan myydä tällaisina pikkuleipinä sekä täytettyinä leivospohjina kaksi marenkipohjaa laittaen vastakkain ja keittäen täytteeksi esim. suklaatryffelitäyte.
Sinivalkeat marengit sopii hyvin esim. itsenäisyyspäiväjuhliin, kastejuhliin, tai vaikkapa mustikkatäytteisinä leivospohjiksi.
Marenkimassasta valmistui myös jättimarenkia maitosuklaalla maustettuina.
Käsinmuotoiltavat pikkuleivät on nimensä mukaan paloiteltu tasakokoiseksi paloiksi ja muotoiltu käsissä pyöreiksi kakkusiksi. Pinta voideltiin kananmunalla ja pinta sai vielä koristeeksi manteli-sokeria.