sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Sämpylöitä koulumme lounasruoalle

Valmiit sämpylät koulumme lounaalle. Koulun leipomo tekee tiivistä yhteistyötä koulumme ruokalan kanssa. Jos lounaalta jää kasvissosekeittopohjia, pinaattikeittoa, perunamuussia tai velliä, ruokalan henkilökunta kysyy voisimmeko tehdä näistä jäljelle jääneistä keittopohjista lounaalle sämpylöitä. Leipuri-kondiittoriopiskelijat muuntavat sämpylöiden ohjeet sopiviksi näille keittopohjille ja näin saadaan herkullisia sämpylöitä koulumme lounaalle. Tällainen toiminta on tärkeää opiskelijoiden oppia, kuinka voidaan hyödyntää jäljelle jääneet keittopohjat leivonnaisissa. Tämä on myös osa kestävää kehitystä ja taloudellista toimintaa työssä. Samalla opitaan kuinka tehdään suuria sarjoja sämpylöitä ja opitaan kuinka leivontaprosessi etenee joutuisasti koneita ja laitteita käyttäen.