Leipuri opinnoissa heti ensimmäisenä vuonna opimme
valmistamaan perinteisesti
valmistettua ruisleipää. Opimme leivän raskin
eli siemenen valmistuksen ja
"riivaamisen" eli muotoilemaan leivät
pyöreiksi kahdella kädellä riivaten.
Ruisleivän pinta pyöräytetään riivauksen lopussa ruisjauhoissa tai leikatussa ruisrouheessa. Näin saadaan kaunis pintakuvio näkymään kauniisti leivässä. Leivomme pyöreitä limppuja sekä polakan mallisia leipiä samasta taikinasta.
Ruisleivät jäähdytetään, pakataan leipäpusseihin, laaditaan tuoteseloste sekä hintalaskelma. Ruisleipiä myymme myös irtomyyntinä paperipusseissa.
Kun opiskelemme ammattimaisiksi leipuri-kondiittoreiksi
teemme
leivontaa suurissa erissä.
Taikinasta valmistuu useita kymmeniä
jopa satoja kappaleita tuotteita.
Tässä kuvassa on valmistunut
pinnavaunu-uunillinen muhkeita viljasämpylöitä.
Opintojen aikana leivomme hyvin monenlaisia rieskoja.
Kuvassa näkyvä rieska on herkullista kaurarieskaa.
Herkullinen Focaccia leipä tuo tuulahduksen Italiasta. Mustat oliivit, yrtit, karkea suola ja täyteläinen oliiviöljy tuovat leivälle luonnetta. Ihanat grissini leipätikut ovat erilainen tapa syödä leipää - tikut voi kastaa syödessä mausteiseen kastikkeeseen tai herkulliseen yrttiöljyseokseen.