lauantai 31. elokuuta 2013

Bagelit


Bageleita tehdessä opitaan valmistamaan tasakokoisia ja rapeita rinkeleitä. Bageleiden pinnalle saadaa herkullisuutta ja ilmettä lisää,  kun käytetään erilaisia siemeniä, viljarouheita, leseitä tai hiutaleita.
Nämä bakelit täytettiin pippuriturejuustolla, salaatilla, kinkulla, juustolla ja kasviksilla.
Nämä bagelit täytimme herkullisella lohitäytteellä, johon käytimme tuorejuustoa,  lämminsavulohta ja sitruunapippuria. Täyte pursotettiin rinkilöiden pohjalle, jonka jälkeen bagelit täytettiin rapealla jääsalaatilla, graavilohella, paprikalla ja kurkulla.
Bagelit pakataan yksittäin muovirasioihin.
 
Vesirinkilät ovat leipomoiden perusleivonnaisia, joita valmistetaan useissa
leipomoissa.
Vesirinkilät tehdään samasta taikinasta kuin bagelitkin. Rinkilöitä paistaessa on hyvä antaa riittävä höyrytys tuotteille, jotta rinkilän saa tilavuutta sekä kuori muodostuu ihanteelliseksi. Paistamisen loppuvaiheessa uunin pelti on aukaistava, jotta kuori saadaan rapeaksi ja turha kosteus poistuu uunista.
Rinkilät pakataan pitkiin muovipusseihin 10 rinkilää pussiinsa.