Herkullinen ja helppotekoinen pannupulla on valloittanut monen leipurin sydämmen.
Leipuriopiskelijoiden kommentit tästä herkusta ovat olleet seuraavanlaisia.
"Tätä tehdään muuten kämpällä - ei tarvitse edes taikinakonetta vaan voi tehdä käsin".
"Tämä sopii opiskelijan kukkarolle, näitä aineita on aina kaapissa".
" Halpaa, piirakkapellillisen raaka-aineet maksaa alle 5 e".
"Tähän ei kyllästy, koska tätä voi tehdä vaikka minkä makuisena".
"Tulee syötyä liikaa, on niin hyvää"........
Leipuriopiskelijoiden kommentit tästä herkusta ovat olleet seuraavanlaisia.
"Tätä tehdään muuten kämpällä - ei tarvitse edes taikinakonetta vaan voi tehdä käsin".
"Tämä sopii opiskelijan kukkarolle, näitä aineita on aina kaapissa".
" Halpaa, piirakkapellillisen raaka-aineet maksaa alle 5 e".
"Tähän ei kyllästy, koska tätä voi tehdä vaikka minkä makuisena".
"Tulee syötyä liikaa, on niin hyvää"........
Pannupullan voi jokainen leipuri maustaa haluamallaan tavalla, kuvassa oleva pannupulla on maustettu voi-kookos-sokerimuruseoksella.
Kohotetun pullataikinan päälle ripoteltiin reilusti kookos-voi-sokeri muruseosta.
Voilla ja mantelilla maustettua pannupullaa
Kohotetun pullataikinan päälle on sormilla paineltu koloja. Kolot on täytetty voinokareilla. Pinnalle on ripoteltu sokeri ja mantelilastuja.
Voilla maustetun pannupullan pinta on rapeaa ja maukasta.
Omenalla ja muruseoksella maustettu pannupulla
Kohonneen pullataikinan päälle on levitetty paistonkestävää omenamarmeladia. Marmeladin päälle ripoteltu vehnäjauhoista, sokerista ja voista tehtyä muruseosta.
Mustikalla ja muruseoksella maustetua pannupullaa
Kohonneen pullataikinan päälle on ripoteltu mustikoita ja vehnäjauhoista, sokerista ja voista tehty muruseosta.
PANNUPULLA (yksi kotiuunipellillinen)
PERUSTAIKINA
4 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
10 - 11 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita
Voiteluun:
1 kananmuna
PULLAN PÄÄLLE ERILAISIA VAIHTOEHTOJA
Maneli-voipäällinen
75 g voita nokareina
50 g mantelilastuja
50 g hienoa sokeria/raesokeria
Kookospäällinen
PERUSTAIKINA
4 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
10 - 11 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita
Voiteluun:
1 kananmuna
PULLAN PÄÄLLE ERILAISIA VAIHTOEHTOJA
Maneli-voipäällinen
75 g voita nokareina
50 g mantelilastuja
50 g hienoa sokeria/raesokeria
Kookospäällinen
1 dl sulaa voita
2 dl kookoshiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sekoita aineet keskenään.
Marjainen murupulla
6 dl marjoja kohonneen pullan päälle, jonka päälle ripotellaan muruseos.
Muruseos:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Sekoita pehmeään voihin muut aineet.
Sekoita murumaiseksi seokseksi.
Tätä seosta voi käyttää marjojen, hedelmien, marmeladian yms. päälle .
Kaura-omenapulla
4 dl omenasosetta/marmeladia levitetään kohonneen pullan päälle.
Marmeladin päälle levitetään kauraseos.
Kauraseos;
2 dl sulatettua voita
2 dl sokeria
5 dl pieniä kaurahiutaleita
Sekoita aineet keskenään ja levitä omenamarmeladin päälle.
Kaneli-sokeripulla
0,5 dl sulatettua voita
0,5 dl sokeria
1 rkl kanelia
Voitele kohonnut pulla sulatetulla voilla.
Ripottele päälle kaneli ja sokeri.
Valmistusohje pannupullalle
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota maitoon hiiva. Sekoita joukkoon kardemumma, suola ja sokeri. Sekoita 1/2 jauhoista joukkoon.
2. Lisää sulatettu
voi ja loput jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla
vuoratulle uunipellille. Taikina on selkeästi pehmeämpää kuin pikkupullataikina.
3. Levitä taikina pellille jauhoitetuin käsin. Kohota liinan
alla n. 30 min. Voitele pullan pinta kananmunalla ja paina taikinaan sormilla koloja. Paina koloihin voinokareet.
4. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja sokeria.
5. Paista uunissa 225 asteessa
keskitasolla n. 15 - 20 minuuttia kauniin kullanruskeaksi.
VINKKI!
Pannupulla voisi olla leipomon tuotannossa varteenotettava vaihtoehto. Tuote sopisi kahviloihinkin hyvin.
Tuotetta voi leikata määrämittaiseksi tuotteeksi riippuen millaista pakkausmateriaalia käyttää
TAI tätä voisi myydä kilopullana - asiakas määrää palakoon aivan kuin myytäisiin kilokakkua.
Tämä tuote olisi helppo muunneltava erilaisiksi kausituotteiksi esim;
- joulunajan pullaa (päälle kirsikoita, luumuja, erilaisia pähkinöitä)
- pääsiäisajan pullaa (rahkatäyteraidoitusta ja muruseosta)
- laskiaisajan pullaa (mantelimassa/mansikkatäyte ja kermavaahtoa raidoituksena päälle)
- kesäpullaa (erilaiset marjat, tai marjasekoitukset)
- kevätpullaa (raparperi ja muruseos)
-syksypullaa (omenoita ja muruseosta)
Toivon, että tätä pullaa saisi kaupasta - ostaisin sitä itse heti ja uskon, että moni muukin ostaisi.