sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Simpukkapikkuleipiä


Toisen vuosikurssin leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistivat mureita simpukkapikkuleipiä. Pikkuleipien täytteenä on herkullista marjatäytettä. 
Pikkuleipien kärjet on kasteltu maitosuklaassa.
Pikkuleipiä tehdessä opiskelijat valmistivat kerralla pinnavaunullisen pikkuleipiä, jotta oppivat pursottamisen ja sarjatyöskentelyn vaiheet.


Pikkuleivät ovat esimerkillisen tasakokoisia - pursottamisen oppii vain niin, että tekee harjoituksia riittävästi.
Oikeaoppisesti valmistettu pikkuleipämassa ja oikea pursotustekniikka opitaan opintojen aikana.


Valmiit pikkuleivät pakataan kertakäyttökäsineitä käyttäen. Kondiittorin eräs tärkeimpiä ammattiasioita on hygieeninen työskentely jokaisessa työprosessin vaiheessa.