perjantai 2. lokakuuta 2015

Kauraleipien valmistus


Herkullisia kauraleipiä laitetaan uuniin. 
Leipuri-kondiittoriopintojen aikana opitaan paistamaan isoja määriä kerralla leivonnaisia pinnavaunuuunissa.


Leivät on paistuneet kypsiksi.

Opiskelija laskee leivästä paistohäviolaskun, jotta tietää ovatko leivät kypsiä. 
Näiden leipien raakapaino oli 500 g ja
 niistä oli hävittävä painosta 10 %, jotta ne olisivat kypsiä.

Leipuri-kondiittori opintojen aikana opiskellaan ammattimatematiikkaa käytännön tunneilla päivittäin.

Reseptejä suurennellaan ja piennetään. Lasketaan suolaprosentteja ja kuitupitoisuuksia leivonnaisista. Lasketaan katetuottolaskuja.... 
Matematiikka on tärkeä osa ammatillista osaamista.


Leivät jäähdytetään jäähdytyslaitteessa paistamisen jälkeen. Tämän jälkeen leivät pakataan leipäpusseihin suojakäsineitä käyttäen.

Lopuksi tuotteelle laaditaan asianmukainen tuoteseloste ja hintalaskelma.