torstai 1. lokakuuta 2015

Mustikkaruis-unelmaa ja mustikkapiirakkaa


Mustikkaruis-unelma

1.vuosikurssin opiskelijoiden valmistamaa jälkiruokaa,
joka oli tavattoman hyvää ja koottu kauniisti annospikareihin.

Resepti ruisunelmaan 
15 annosta

200 g vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g maitorahkaa
30 g hienoa sokeria
5 g vaniljasokeria

Ruismuruseos

100 g pehmeää voita
50 g sokeria
90 g ruisjauhoja
2 g kardemummaa

Annoksen pohjalle
300 g Valion mustikkakeittoa

Valmista ruismuru.
Sulata voi ja  sekoita siihen kuivat aineet.
Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia.

Vaahdota vaniljakastike vaahdoksi ja lisää siihen sokeri ja rahka.

Kokoa jälkiruoka kauniisiin jälkiruokamaljoihin.
Annoksen pohjalle tulee mustikkakeittoa ja sen päälle valuta vaniljakastikerahkaseosta.
Annoksen pinnalle murustele ruismuruseosta.

Ihana jälkiruoka on valmis!

Ohje on peräisin Valion resepteistä.
 



Mustikkapiirakoita

Toisen vuosikurssin opiskelijat valmistivat
murotaikinapohjaisia mustikkapiirakoita.
Täytteenä herkullista kermasmetanaa sekä kermaviiliä.