torstai 24. maaliskuuta 2016

Pääsiäisajan ihanin herkku - mämmi


Elintarvikealan opiskelijat oppivat valmistamaan herkullista  mämmiä. 
Tätä tuotetta tehdessä tiedetään mitä tarkoittaa imellyttäminen.

Vedestä, mämmimaltaista ja ruisjauhoista tehtyä seosta pidetään n. 70-75 asteessa useita tunteja,  jolloin entsyymit pilkkoo tärkkelystä maltoosiksi. 
Tässä prosessissa syntyy mämmille ominainen imelä maku.


Mitä ihmettä se mämmi on?

Mämmi on suomalainen perinneruoka, jota syödään pääsiäisen aikaan. 
Sen arvellaan juhlaruokana olevan juutalaisen happamattoman leivän vastine. 

Mämmi on imellytettyä puuroa, joka valmistetaan pääosin vedestä, ruismaltaasta ja ruisjauhosta. Mukana on myös hieman suolaa, pomeranssinkuorta tai
 hillottua appelsiininkuorta ja siirappia.