Riisisuklaata, joka on maustettu mansikalla. Rapeita ja suussasulavia makeisia valmisti ykkösvuoden leipuri-kondiittori opiskelijat. Kiva tuote kahvilassa kahvin kera pienenä makeapalana, tai kauniisiin pusseihin pakattuna myyntituotteena.
perjantai 1. marraskuuta 2013
Vaniljaista marenkitorttua
Ykkösvuoden opiskelijat valmistivat herkullisia marenkitorttuja. Näitä valmistaessa he oppivat murotaikinan valmistuksen ja kaulaamisen. Lisäksi he oppivat herkullisen vanilja-sitruuna täytteen pursottamisen kakuun, sekä marengin valmistamisen kakun pinnalle.
Paistettua tuorejuustokakkua
Tästä kakusta pitää hyvin monet ihmiset. Murotaikinapohjainen tuorejuustokakku, joka on paistettu uunissa. Tämä kakku on erityisen hyvää, kun sen tarjoaa pirteän marjapyreen kanssa. Ihanaa mustaherukka-, vadelma- tai mansikkapyreen kanssa!
Perinteisiä ohra-perunarieskoja
Koulumme myymälässä pienet ohra-perunarieskat ovat suosittuja tuotteita. Ykkösvuoden opiskelijat tekivät kauniita, tasakokoisia ja herkullisen pehmoisia rieskoja useita satoja kerralla.
Rieskataikina on hyvin pehmeää, jolloin oikea työskentelytekniikka on hyvä oppia. Nopeat kädenliikkeet, reilusti jauhoja ylöslyönnissä ja kevyet "taputtelut" rieskalle asettaessa ne pellille ovat hyviä neuvoja, jotta rieskat onnistuvat.
Joulutorttuja
Joulun aika lähestyy ja se huomioidaan leipuri-kondiittorien opinnoissa.
Ykkösvuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat tekivät herkullisia voitorttuja. Näitä tuotteita tehdessä opittiin valmistamaan murea voitaikina. Lisäksi opiskelijat oppivat miten kaulauskone kootaan, miten sitä ohjataan ja miten se puhdistetaan.
Pusuja
Pusut kuuluvat monen leipomon peruskahvileipä valikoimaan. Pyöreistä pulla-aihioista kaulataan ovaalin muotoisia aihioita, jättäen reunamat hieman paksuimmiksi, jolloin syntyy "pusuhuulet".
Aihion keskelle laitetaan haluamaansa täytettä. Näissä pusuissa opiskelijat laittoivat herkullista vaniljakreemiä. Tämän jälkeen aihion reunat taitetaan toistensa päälle, ja tuote kohotetaan ja paistetaan.
Paistamisen jälkeen pusut voidellaan aidolla voisulalla ja kastetaan sokeriin.
Vastustamattoman hyviä!
Cake pops eli kakkutikkareita
Ykkösvuoden opiskelijat valmistivat ihania kakkutikkareita. Herkullinen suklaakahvikakku murusteltiin ja sekaan sekoitettiin hieman rahkaa - se voi olla tuorejuustoakin, tai mitä itse kukin haluaa kakkumuruun sekoittaa.
Seos sekoitettiin hyvin sekaisin ja muotoiltiin palloiksi. Pallot käytettiin kylmiössä, jonka jälkeen ne kastettiin sulaan suklaaseen. Lopuksi tikkarit pyöräytettiin mariannekarkkirouheessa ja hedelmäströsselissä.
Kakkutikkarit ovat suuressa suosiossa Amerikassa - varmaan ne maistuvat meidänkin maassamme. Tikkarit tekivät hyvin kauppansa koulumme myymälässä
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)