perjantai 1. marraskuuta 2013

Mansikan makuista riisisuklaata


Riisisuklaata,  joka on maustettu mansikalla. Rapeita ja suussasulavia makeisia valmisti ykkösvuoden leipuri-kondiittori opiskelijat. Kiva tuote kahvilassa kahvin kera  pienenä makeapalana, tai kauniisiin pusseihin pakattuna myyntituotteena. 

Vaniljaista marenkitorttua


Ykkösvuoden opiskelijat valmistivat herkullisia marenkitorttuja. Näitä valmistaessa he oppivat murotaikinan valmistuksen ja kaulaamisen. Lisäksi he oppivat herkullisen vanilja-sitruuna täytteen pursottamisen kakuun, sekä marengin valmistamisen kakun pinnalle.

Paistettua tuorejuustokakkua


Tästä kakusta pitää hyvin monet ihmiset. Murotaikinapohjainen tuorejuustokakku, joka on paistettu uunissa. Tämä kakku on erityisen hyvää, kun sen tarjoaa pirteän marjapyreen kanssa.  Ihanaa mustaherukka-, vadelma- tai mansikkapyreen kanssa!

Perinteisiä ohra-perunarieskoja



Koulumme myymälässä pienet ohra-perunarieskat ovat suosittuja tuotteita. Ykkösvuoden opiskelijat tekivät kauniita, tasakokoisia ja herkullisen pehmoisia rieskoja  useita satoja kerralla. 

Rieskataikina on hyvin pehmeää,  jolloin oikea työskentelytekniikka on hyvä oppia.  Nopeat kädenliikkeet, reilusti jauhoja ylöslyönnissä ja kevyet "taputtelut"  rieskalle asettaessa ne pellille ovat hyviä neuvoja, jotta rieskat onnistuvat.

Joulutorttuja


Joulun aika lähestyy ja se huomioidaan leipuri-kondiittorien opinnoissa.

 Ykkösvuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat tekivät herkullisia voitorttuja. Näitä tuotteita tehdessä opittiin valmistamaan murea voitaikina. Lisäksi opiskelijat oppivat miten kaulauskone kootaan, miten sitä ohjataan ja miten se puhdistetaan.

Pusuja


Pusut kuuluvat monen leipomon peruskahvileipä valikoimaan. Pyöreistä pulla-aihioista kaulataan ovaalin muotoisia aihioita, jättäen reunamat hieman paksuimmiksi, jolloin syntyy "pusuhuulet".

Aihion keskelle laitetaan haluamaansa täytettä. Näissä pusuissa opiskelijat laittoivat herkullista vaniljakreemiä. Tämän jälkeen aihion reunat taitetaan toistensa päälle, ja tuote kohotetaan ja paistetaan.
Paistamisen jälkeen pusut voidellaan aidolla voisulalla ja kastetaan sokeriin.
Vastustamattoman hyviä!

Cake pops eli kakkutikkareita

Ykkösvuoden opiskelijat valmistivat ihania kakkutikkareita. Herkullinen suklaakahvikakku murusteltiin ja sekaan sekoitettiin hieman rahkaa - se voi olla tuorejuustoakin, tai mitä itse kukin haluaa kakkumuruun sekoittaa.

Seos sekoitettiin hyvin sekaisin ja muotoiltiin palloiksi. Pallot käytettiin kylmiössä, jonka jälkeen ne kastettiin sulaan suklaaseen. Lopuksi tikkarit pyöräytettiin mariannekarkkirouheessa ja hedelmäströsselissä.
Kakkutikkarit ovat suuressa suosiossa Amerikassa - varmaan ne maistuvat meidänkin maassamme. Tikkarit tekivät hyvin kauppansa koulumme myymälässä