keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Erilaisia kakkujaLeipuri-kondiittorien opintojen aikana opiskelijat saavat myös tuoda omia
reseptiä leipomon käytännön tunneille.
Kansainväliset leivonnaiset kurssilla eräs opiskelija oli
löytänyt netistä ihanan appelsiini-suklaa kakku ohjeen.
Kakku oli ihanan makuista ja silmiähivelevän kaunis yksinkertaisine koristeineen.


Herkullisia suklaamoussekakkuja valmistimme koulumme myymälään joulun aikaan. Opiskelijat oppivat liivatteen käytön hyydykekakuissa sekä
helpon koristelutavan kaakaojauheella koristesabluunaa käyttäen.
Kakut saavat ennen myymälään viemistä  tarkan tuoteselosteen sekä hintatarran.

 

Voileipäkakkujen valmistus aloitetaan tekemällä ensin kakulle leipä.
Leipä tehdään isona peltileipänä,  josta leikataan halutun  kokoisia ja muotoisia leipiä.
Kakuille valmistetaan sopiva kostutusneste sekä herkulliset täytteet.

Kakut kuorrutetaan ja koristellaan kauniiksi.
Lopuksi  opiskelijat valitsevat kakkuihin sopivat kakkurasiat pakkausvarastosta
sekä laativat tuoteselosteet sekä hintalaskelman.
Porovoileipäkakkua tehdessä opiskelijat oppivat tekemään pyöreän mallisia voileipäkakkuja. Näiden täytekakkujen valmistus aloitetaan pyöreiden sekahiivaleipien valmistuksella. Pohjat tehdään täytekakkuvuokissa. Kakupohjat sahataan kakkusahalla sopivan paksuisiksi pohjiksi. 
Täytekakku kostutetaan vichyvedellä,  joka sopii erittäin hyvin voileipäkakkujen kostutukseen. Usein kostutamme  täytekakut vaihtoehtoisesti  keitetyllä kasvisliemellä. Täytteeksi opiskelijat valmistivat herkullisen  savuporotuorejuustotäytteen sekä kasvistäyteen. Täytekakun pinnalle valitaan aina parhaita paisti- ja lihaleikkeitä. Pintakoristuksen pitäisi ilmentää sitä mistä kakusta on kysymys. Tässä tapauksessa on kysymys porokakusta.

Täytekakkujen,  niin suolaisten kuin makeiden valmistamisessa on erittäin tärkeää osata kakku täyttää ja kostuttaa oikeaoppisesti. Opiskelun aikana opiskelijat oppivat tämän taidon leikkaamalla kakun auki ja maistelemalla tuotetta.
 Tämä kakku oli erittäin onnistunut porovoileipäkakku. Kakun leipä oli valmistettu sopivan huokoiseksi rakenteeltaan. Kakku oli hyvä leikata ja oli kostunut sopivasti. Täytettä oli laitettu  juuri sopivasti ja tasaisesti. Kakun koristelu oli esteettisesti kaunis katsella ja  maku oli ihana. 
Kakkuihin opiskelijat valitsivat taittoreunaiset kirkkaat pyöreät  kakkurasiat,  joista kakku näkyi erittäin kauniisti asiakkaille.