perjantai 21. elokuuta 2015

Villiyrttiviikon leivontaa ja säilöntää


Koulussamme järjestettiin villiyrttiviikko. 
Hotelli- ja ravintola-alan opiskelijat valmistivat  ihania ruokia, salaatteja ja jälkiruokia Oppimestarin ravintolaan käyttäen erilaisia villiyrttejä.

Leipuri-kondiittoriopiskelijat osallistuivat tähän tapahtumaan leipomalla patonkeja, rieskoja ja säilykkeitä maustaen niitä erilaisilla yrteillä.


Herkulliset patongit tekivät hyvin kauppansa leipäpöydässä.

 
Patonkeihin käytettiin yrttijauhetta,  joka sisälsi kuutta erilaista villiyrttiä.

Lähituottajan jauhoista valmistimme makoisaa perinteiseen raskiin tehtyä ruisleipää.


Villiyrttiravintolassa oli tarjolla elintarvikealan opiskelijoiden valmistamia hölskykurkkuja.

Aivan ihanaa auringonlaskun marmeladia valmistui linjaltamme villiyrttitapahtumaan myytäväksi.