Kävin lounaalla koulumme Oppimestarin ravintolassa tänään.
Jälkiruoaksi kokkiopiskelijat olivat valmistaneet tätä taivaallisen ihanaa piirakkaa
Sain tämän piirakan reseptin kokkipuolen opettajaltamme,
joka sanoi sen olleen Kodin kuvalehdessä.
Kirjoitan heti tämän reseptin blogiini - koska tämä oli täydellisen hyvää!
Kiitos ihanat kokkiopiskelijat kun teette aina niin hyviä ruokia, salaatteja,
leipiä ja jälkiruokia Oppimestarin ravintolaamme.
OMENA-PUOLUKKATOSCA PIIRAKKA
kotiuunipellillinen
Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
250 g voita
6 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (jos et tee gluteenittomana niin 5 dl vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 dl maitoa
Päälle:
6-8 kotimaista omenaa
1,5 dl puolukoita
2 tl kanelia
Toscakuorrutus:
100 g voita
2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
200 g mantelilastuja
2 rkl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (jos et tee gluteenittomana niin 2 rkl vehnäjauhoja)
Valmistusohje:
1. Laita uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi.
Yhdistä pohjan kuivat aineet. Sekoita voisula, jauhoseos ja maito munavaahtoon.
3. Kaada taikina leivinpaperoidulle kotiuunipellille. Levitä tasaiseksi.
5. Viipaloi omenat taikinapohjalle ja ripottele puolukat ja kaneli omenoiden päälle. Paista piirkkaa 200 asteessa n. 20 minuutia.
6. Valmista kuorrutus piirakan paistuessa. Sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet ja keitä keskilämmöllä 5 minuuttia. Varo pohjaanpalamista. Sekoita koko ajan.
7. Ota piirakka uunista pois ja lusikoi kuorrute piirakan pinnalle.
8. Jatka paistamista n. 7 minuuttia, kunne tosca ruskistuu kauniisti. Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se paloiksi.
Nauti - tämä on todella hyvä ohje!!