Herkullisia joululimppuja.
Näissä leivissä maistuu anis, pomeranssinkuori, fenkoli ja rusinat.
Taikinaan lisätään myös reilusti tummaa siirappia. Paistamisen loppuvaiheessa leivät voidellaan siirappivedellä, jolloin pintaan saadaan kaunis kiilto ja herkullinen maku.
Taikinaan lisätään myös reilusti tummaa siirappia. Paistamisen loppuvaiheessa leivät voidellaan siirappivedellä, jolloin pintaan saadaan kaunis kiilto ja herkullinen maku.
Joululimppu kuuluu ehdottomasti jouluiseen leipäpöytään. Makea ja mausteinen joululimppu jakaa asiakkaiden mielipiteitä aika jyrkästi.Tämän asian olemme huomanneet koulumme myymälässä. Leipää joko ostetaan tai ei osteta joulupöytään.
Mutta, maistakaapas makeaa joululimppua sipaisulla voita pintaan joulukinkun tai suolakalan kera. Makuyhdistelmä toimii hyvin!
JOULULIMPPU 2 KPL
5 dl piimää tai maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1,5 dl tummaa siirappia
2 tl rouhittua anista
1 tl rouhittua fenkolia
2 tl pomeranssinkuorijauhetta
1,5 dl rusinoita
70 g pehmeää voita
4 dl ruisjauhoja
10-11 dl hiivaleipäjauhoja
Leipien voiteluun : 1/2 dl siirappia ja 2rkl vettä
2. Lisää hiiva, mausteet, siirappi ja rusinat.
3. Lisää jauhot ja pehmeä voi.
Vaivaa taikina kimmoisaksi taikinaksi, jotta se irtoaa taikinakulhon reunoilta - lisää tarvittaessa hiivaleipäjauhoja.
4. Kohota taikinaa 30 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla peiteltynä.
5. Jaa taikina kahdeksi yhtä suureksi leiväksi. Leivo pyöreitä limppuja.
6. Kohota leivät leivinpaperoidulla pellillä tilavuudeltaan kaksinkertaiseksi. Kohotukseen menee aikaa n. 40 minuuttia.
7. Pistele leipien pinnalle pari pistosta harukalla, jotta leivistä ei tule kohokuorisia.
8. Paista leipiä 190 oC lämmössä n. 30 minuuttia. Ota leivät uunista ja voitele kuumalla siirappi-vesiseoksella. Voitelun jälkeen paista leipiä vielä 10 minuuttia uunissa, jotta leivän pinta saa kauniin kiillon ja siirappivesi kuivuu leivän pinnalle.
Huom! Leivät paistetaan uunin keskitasolla kotiuuneissa - jos leivän pinta alkaa tummua liikaa laske lämpötila 180 asteeseen. Jos uunissasi on höyrytoiminto anna 10 sekunnin höyrytys paistamisen alussa.
JOULULIMPPU 2 KPL
5 dl piimää tai maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1,5 dl tummaa siirappia
2 tl rouhittua anista
1 tl rouhittua fenkolia
2 tl pomeranssinkuorijauhetta
1,5 dl rusinoita
70 g pehmeää voita
4 dl ruisjauhoja
10-11 dl hiivaleipäjauhoja
Leipien voiteluun : 1/2 dl siirappia ja 2rkl vettä
Valmistusohje:
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi n. 36 oC.
2. Lisää hiiva, mausteet, siirappi ja rusinat.
3. Lisää jauhot ja pehmeä voi.
Vaivaa taikina kimmoisaksi taikinaksi, jotta se irtoaa taikinakulhon reunoilta - lisää tarvittaessa hiivaleipäjauhoja.
4. Kohota taikinaa 30 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla peiteltynä.
5. Jaa taikina kahdeksi yhtä suureksi leiväksi. Leivo pyöreitä limppuja.
6. Kohota leivät leivinpaperoidulla pellillä tilavuudeltaan kaksinkertaiseksi. Kohotukseen menee aikaa n. 40 minuuttia.
7. Pistele leipien pinnalle pari pistosta harukalla, jotta leivistä ei tule kohokuorisia.
8. Paista leipiä 190 oC lämmössä n. 30 minuuttia. Ota leivät uunista ja voitele kuumalla siirappi-vesiseoksella. Voitelun jälkeen paista leipiä vielä 10 minuuttia uunissa, jotta leivän pinta saa kauniin kiillon ja siirappivesi kuivuu leivän pinnalle.
Huom! Leivät paistetaan uunin keskitasolla kotiuuneissa - jos leivän pinta alkaa tummua liikaa laske lämpötila 180 asteeseen. Jos uunissasi on höyrytoiminto anna 10 sekunnin höyrytys paistamisen alussa.