perjantai 30. tammikuuta 2015

Kukkojen valmistusta




Lämmin -  pehmeäksi hautunut kukkosiivu,
 kylmää maitoa iso lasillinen  ja reilu pala voita.
Voiko parempaa einestä ollakkaan?!



Leivoimme tällä viikolla erilaisia kukkoja yhden koulupäivän ajan. 
Valmistimme lanttu-, muikku-, liha-, lohi- ja perunakukkoja.
Mehevät kukot tekivät kilvan kauppansa koulumme Eväsmestarin myymälässä.

Useat asiakkaat jäivät ilman kukkoa - harmillista. 
Teemme jälleen muikku- ja lohikukkoja ison määrän keskiviikkona 4.2. 
Kuumia kukkoja on myynnissä Eväsmestarin myymälässämme klo 15.00-17.00. 
Tervetuloa kukko-ostoksille! 

 

Lihakukkoihin käytimme porsaansuikaletta ja siankylkeä.
Muikkukukkoihin laitoimme Puruveden muikkuja.


Lohikukot täytimme lohisuikaleilla.
Perunakukkoihin käytimme perunaviipaleita ja siankylkeä.


Kukkotaikina valmistetaan vedestä, ruis- ja vehnäjauhoista, hiivasta ja suolasta.
Taikina voi myös mainiosti olla ruisleipätaikinaa.

Kukkotaikina leivotaan pötkyksi, josta se on helppo paloitella.


Taikina paloitellaan ja punnitaan.


Punnitut taikinapalat riivataan eli muotoillaan pyöreiksi palloiksi.


Taikina-aihiot saavat hetken kohota muovin alla.

Taikinapalat kaulataan.

 Muikuilla  ja siankylkisiivuilla täytetty kukko.


Sianlihatäytteinen lihakukko.


Perunasiivuilla ja siankylkiviipaleilla täytetty kukko.


Lanttusiivuilla ja siankylkiviipaleilla täytetty kukko.

 Kukko ummistetaan.


Kukon pinta saadaan sileäksi, 
kun sormet kastellaan veteen ja hellästi hierotaan  kukon pintaa.
Täytetty kukko odottaa uunin lämpöön pääsemistä.


Paistoimme kukot pinnavaunu-uunissa.

Pehmeäksi hautunut lanttu-sianlihakukko oli ihanan makuista.

Joidenkin mielestä lihakukko on kukkojen kuningas.

Muikku-sianlihakukkokin on taivaallisen hyvää.



 

Valmistimme myös pieniä lohikukkosia.