Tämän viikon leipuriopinnot käsittelivät erilaisten ruokaleipien valmistusta.
Leivoimme vaaleita ruokaleipiä ja ruisleipiä.
Leivän leivonta on leipuriopintojen keskeisempiä opintoaiheita.
Tämä rapeakuorinen leipä kätkee sisäänsä ihania hedelmiä.
Rinkelileivässä maistuu unikko ja seesam.
Kaunis rypäleleipä voisi olla kiva lahja ystävälle.
Piristystä leipäpöytään voi saada ruukkuleivällä.
Peikonlehtileipä on rapeaa vehnäleipää.
Kreikkaleisessa leivässä maistuu oliivi, fetajuusto ja rakuuna.
Tässä leivässä rouskuu maissirouhe.
Rapeakuorisessa korileivässä näkyy kaunis korikuvio pinnassa.
Grahamleipää leivottiin pitkon malliin.
Maukasta näkkileipää.
Perinteistä ruisleipää leivotaan leipurilinjalla usein.
Ruisleipää leivotaan myös polakan mallisena.
Kun olimme saaneet leivottua kuvakoosteessa olevat erilaiset leivät, laitoimme leivät yhdelle isolle puupöydälle ja tukimme leipien rakennetta, makua ja näköä.
Leipurin tärkeimpiä työvälineitä on taitavat kädet, tarkka makuaisti, herkkä tuntoaisti!