keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Suklaisia onnenkenkiä

Leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistivat herkullisia onnnenkenkiä.
 Täytteeksi onnenkenkiin opiskelijat valitsivat 
tällä kertaa metsämansikkatäytettä.

Lehtitaikinaa otetaan kaulimelle kaulauskoneella.
Joulun ajan opinnoissa tehdään erilaisia lehti- ja voitaikinatuotteita.
Tuhatlehtikakut,
 kermasarvet,
 onnenkengät
 ja joulutortut 
voidaan valmistaa samasta taikinasta.


 Joulutorttuja tehdään kerralla satoja kappaleita,
jolloin opitaan suurten kaulausten käsittelyä.


Tortut saivat paistamisen jälkeen  keveän lumipeitteen.
Tomusokerin sijasta käytimme sokerointiin lumijauhetta,
joka kestää hyvin pakastamisen aikana kauniina.