sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Joulutorttuja ja jouluaterioita

Joulutorttuja tehdään leipuri-kondiittorilinjalla aina marras-joulukuun aikana. 
Opiskelijat oppivat valmistamaan herkullista voi- ja lehtitaikinaa.


Kaulauskoneen käyttäminen tulee tutuksi torttuja tehdessä. 
Tästä pitkästä kaulauksesta saadaan tehdyksi kerralla jopa parisataa torttua.


Kun torttuja tehdään suuria määriä  on tärkeää oppia nopea solmimistekniikka. 


Valmistamme joulutorttuja omenakaneli- sekä luumutäytteisinä.
 Tortut pakayssn neljän kappaleen saranallisiin muovirasioihin.


 Tortturasiat myyntikunnossa.


Osa tortuista tehdään puolikuun muotoiseksi.
Näiden torttujen pinnalle on laitettu herkullista hunajapaahdettua riisikrokanttia.


Ensimmäisen opintovuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistivat jouluaterioita koulumme myymälään.
 He oppivat paistamaan joulukinkun, valmistamaan herkullisen kastikkeen. Keittämään perunoita ja herneitä yhdistelmäuunissa.
Jouluateriat menevät hyvin kaupan Eväsmestarin myymälässämme.