torstai 6. marraskuuta 2014

Suuret suklaamarengit


Toisen vuosikurssin leipuri-kondiittorit valmistivat suuria suklaamarenkeja.
Kananmunan valkuaisesta ja sokerista vaahdotettuun vaahtoon lisättiin tummaa suklaata. 

Tällaisia suuria marenkeja näkee useiden kahviloiden/konditorioiden  valikoimissa, varsinkin  etelässä.Jokainen marenki on oma yksilönsä - suklaa on tarkoitus olla huolimattomasti sekoitettu marenkitaikinaan jolloin saadaan kaunis väriraidoitus marengeille.
Yksinkertaisen tyylikkäitä!

SUKLAAMARENGIT

300 g kananmunan valkuaisia
600 g hienoa sokeria (mielellään pienikiteistä sirosokeria)
150 g tummaa sulaa suklaata

1.Vatkaa temperoituneet  (lämmitä valkuaisia lämpimässä vesihauteessavalkuaiset ja hienosokeri kovaksi vaahdoksi.  

2. Sekoita sula suklaa sekaan, puolihuolimattomasti sekoittaen.

3. Nostele kauhalla halutunkokoisia kekoja leivinpaperoidulle pellille.

4. Kuivata marengit 80 asteessa kaksi tuntia. Voit joutua kuivattamaan hieman pitemmän aikaa riippuen marenkien koosta.

3. Säilytä jäähtyneet marengit huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa.