lauantai 16. elokuuta 2014

Marjaiset croissantit


Kolmannen vuosikurssin leipuri-kondiittori opiskelijat aloittivat syksyn opinnot croissanttien valmistuksella.
 Muhkeat croissantit täytettiin mansikkatäytteellä, vanilijaisella tuorejuusto-kermavaahdolla sekä kotimaisilla marjoilla.

Croissanttaikinan sisään paketoidaan kaulausmargariini.


Croissant kaulataan 1x3,1x3,1x3 kaulauskaavan mukaisesti. 
Kaulausten välillä muistetaan pitää tärkeät lepotauot, jotta kaulauksen aikana tullut sitkorakenne löystyy ja näin tehden saadaan hyvä rakenne croissanteille.


Leipuri-kondiittori opintojen aikana opitaan käsittelemään isoja kaulauksia. Kaulauskoneen käyttöä harjoitellaan paljon.


Croissantkaulauksesta leikataan kolmioterällä aihiot.

Croissantit muotoilaan sarven muotoon.


Croissantit voi täyttää makealla tai suolaisella täytteellä. Toki nämä leivonnaiset maistuvat ilman täytettäkin! 
Oli ilo seurata, kuinka kolmannen vuosikurssin opiskelijoilla kaulauskoneen käyttäminen oli tuttua ja siihen oli jo tullut rutiinia. Tuotteet onnistui loistavasti !