sunnuntai 31. elokuuta 2014

Porkkana-appelsiinipitkot

Maistuvat täytepitkot.

Opiskelijamme keittivät köyhänmiehenlakkahilloa ja koristelimme täytepitkot tällä upean värisellä hillolla. Täyteläinen vaniljakreemi ja suklaaraidat sopivat hyvin tähän pitkoon.


Poikkileikatusta pitkosta näkee hyvin tuotteen rakenteen ja kypsyyden. 
Täytepitkoja paistaessa pitää olla  tarkkana ettei pitkot jää raaoiksi.


Valmista köyhänmiehen lakkahilloa. 
Mistä moinen nimi? Värihän hillolla on samanlaista kuin lakkahillossakin. 
Mutta tämä hillo sisältää porkkanaa, appelsiinia, sitruunaa ja sokeria. 

Tämä hillo on aivan mahtavaa leivonnaisissa, kakuissa ja jälkiruoissa.


Jäähdyttämisen jälkeen hillot saavat tuoteselosteen ja hinnan kylkeensä.

KÖYHÄN MIEHEN LAKKAHILLO

600 g       kuorittuja ja paloiteltuja porkkanoita
500 g     kuorittuja ja lohkottuja appelsiineja
2 kpl    kuorittuja ja lohkottuja sitruunoita
1 dl  vettä
500 g (6 dl)  Hillosokeria

1. Kypsennä paloitellut porkkanat liedellä.

2. Kuori ja lohko appelsiinit ja sitruunat.

3. Soseuta kypsät porkkanapalat, appelsiini- ja sitruunalohkot sauvasekoittimella.

4. Laita sose kattilaan, lisää vesi (1 dl)  ja Hillosokeri joukkoon.

5. Keitä hilloa ilman kantta 10 minuuttia välillä sekoittaen.

6. Annostele hillo puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin. Anna jäähtyä hillon huoneenlämmössä ja siirrä sitten tölkit kylmiöön.

TÄRKEÄÄ!
  Kiehauta kannet kattilassa. Pese lasipurkit tiskikoneessa. Täytä laskipurkit täyteen.
Muista, että tölkkien ja hillon oltava molempien kuumia täyttövaiheessa.