Leipuri-kondiittori opiskelijat valmistivat erilaisia pasteijoita.
Kuvassa jauheliha-riisipastejoita.
Pasteijat valmistettiin voitaikinasta. Opiskelijat oppivat opintojensa aikana tekemään isoja määriä voitaikinoita ja kaulaamaan pitkiä kaulauksia.
Opintojen aikana pyritään käyttämään mahdollisimman paljon kaulauskonetta, koska se on keskeinen työväline leipomoissa.
Voitaikina kaulaus siirretään linjalle, joka leikkaa neliönmuotoisia taikina-aihioita. Palojen pinnalle ajetaan tuulimyllyrissalla viiltokuviointi.
Pasteija-aihioiden reunat voidellaan vedellä, jotta pasteijat pysyvät hyvin kiinni, eikä aukea paiston aikana.
Taikina-aihioiden keskelle pursotetaan jauheliha-riisitäytettä.
Pasteijat suljetaan kääntämällä reunat toistensa päälle, ja kääntämälllä pasteija saumapuoli alaspäin.
Pasteijat asetellaan pellille nostaen kaksi pasteijaa yhtä aikaa pellille.
Ammattileipurin on käytettävä jokaisessa työvaiheessa kahta kättä, jotta työntekeminen olisi nopeaa ja työaikaa käytetään mahdollisimman taloudellisesti. Tätä tärkeää taitoa opettelemme joka päivä leipomotyössämme.
Valmiit pasteijat ovat herkullisen makuisia, tasakokoisia ja kypsiä.
Voitaikinatuotteita paistaessa on oltava erityisen tarkka, koska taikina sisältää paljon rasvaa ja täyte on kosteaa. Tällainen tuote voi jäädä raa'aksi ellei noudata oikeaa paisto-ohjetta.
Pasteijat pakattiin saranallisiin muovirasioihin. Tuotteille laadittiin tuoteseloste sekä hintalaskelma.
Pasteijat valmistettiin voitaikinasta. Opiskelijat oppivat opintojensa aikana tekemään isoja määriä voitaikinoita ja kaulaamaan pitkiä kaulauksia.
Opintojen aikana pyritään käyttämään mahdollisimman paljon kaulauskonetta, koska se on keskeinen työväline leipomoissa.
Voitaikina kaulaus siirretään linjalle, joka leikkaa neliönmuotoisia taikina-aihioita. Palojen pinnalle ajetaan tuulimyllyrissalla viiltokuviointi.
Pasteija-aihioiden reunat voidellaan vedellä, jotta pasteijat pysyvät hyvin kiinni, eikä aukea paiston aikana.
Taikina-aihioiden keskelle pursotetaan jauheliha-riisitäytettä.
Pasteijat suljetaan kääntämällä reunat toistensa päälle, ja kääntämälllä pasteija saumapuoli alaspäin.
Pasteijat asetellaan pellille nostaen kaksi pasteijaa yhtä aikaa pellille.
Ammattileipurin on käytettävä jokaisessa työvaiheessa kahta kättä, jotta työntekeminen olisi nopeaa ja työaikaa käytetään mahdollisimman taloudellisesti. Tätä tärkeää taitoa opettelemme joka päivä leipomotyössämme.
Valmiit pasteijat ovat herkullisen makuisia, tasakokoisia ja kypsiä.
Voitaikinatuotteita paistaessa on oltava erityisen tarkka, koska taikina sisältää paljon rasvaa ja täyte on kosteaa. Tällainen tuote voi jäädä raa'aksi ellei noudata oikeaa paisto-ohjetta.
Pasteijat pakattiin saranallisiin muovirasioihin. Tuotteille laadittiin tuoteseloste sekä hintalaskelma.
Toisesta voitaikinakaulauksesta valmistui herkullisia juustopasteijoita.