Kurttulehtiruusunmakuisia karpalo-valkosuklaa cookieta.
Ylä-Savon ammattiopistossa on vuoden alusta alkanut luonnontuotealan perustutkinnon koulutus. Tähän koulutukseen kuului osana myös leivontaa, jossa käytettiin erilaisia villiyrttejä.
Teimmme kurssin aikana monenlaisia leivonnaisia, joissa käytimme kuivattuja villiyrttejä.
Kurssilla valmistui myös
Foccacia leipää, jonka mausteena on käytetty erilaisia villiyrttejä.
Luonnontuotealan opiskelijat ihastuivat erityisesti tuorejuusto-villiyrttipatonkiin.
Patongissa maistuu nokkonen, voikukka, poimulehti, maitohorsma, vuohenputki ja siankärsämö. Kuuden villiyrtin sekoitus sopi hienosti patongin täyteeseen.
Patongissa maistuu nokkonen, voikukka, poimulehti, maitohorsma, vuohenputki ja siankärsämö. Kuuden villiyrtin sekoitus sopi hienosti patongin täyteeseen.
Kaunis rinkiläleipä oli myös herkullisen makuista.
Mausteena on vuohenputkea, porkkanaa ja mallasta.
Kurssilla valmistettiin myös pehmeää nokkosperunarieskaa.
Rouskuva ruisnäkkäri maustettiin myös nokkosella.
Villiyrttileivontakurssilla valmistui myös herkullsia täytekakkuja ja muffineita, joissa maistui mesiangervo.
Vaikka nyt onkin talvi ja tuoreita villiyrttejä ei ole saatavilla voi leivonnassa hyvin käyttää kuivattuja yrttejä.
Leivonnassa käytimme Runnin Mesiheinä Ky:n tuotteita.