Kolmannen vuosikurssin leipuri-kondiittori opiskelijat
valmistivat jättimarenkeja sveitsiläisestä marenkimassasta.
Joissakin kahviloissa ja konditorioissa joskus
pääsee maistamaan näitä ihanan rapeita ja
maukkaita sokerileipureiden
valmistamia erikoisherkkuja.
Marenkimassat maustettiin vadelmakastikkeella ja suklaakastikkeella.
Kastikkeet keitettiin ja paseerattiin sekä jäähdytettiin.
Kastikkeet sekoitettiin puolihuolimattomasti valkoisen marengin sekaan.
Näin tehden vadelma- ja suklaaraidat erottuivat kauniisti valmiista tuotteista.
Marengit voidaan kuivattaa ihan täysin kuiviksi -
tai jättää hieman sitkeiksi sisältä, jolloin kuivatusaika on lyhempi.
Jättimarenkia kuivatettiin useita tunteja alhaisessa lämpötilassa.
Vadelma- ja suklaamarengit ovat herkullisia
myös rouhittuina erilaisten kakkujen, leivosten ja jälkiruokien kanssa.