perjantai 17. helmikuuta 2017

Viikon kohokohta - on lämpimän ruisleivän tuoksu

Mikä kirvoittaa leipuri-kondiittori opiskelijoiden huulille hymyn?!
Tuoreen ruisleivän tuoksu ja lämpimän leivän maisteleminen...

Taas saimme ihastella tätä meidän suomalaisten rakastamaa perinneleipää, joka oli täydellisesti onnistunut. Kiitos huolellisesti leipää leiponeille opiskelijoillemme.



Aamulla opiskelijat tarkastivat leivän juuren eli raskin. 
Kysyin heiltä,  että mistä tuntee onko raski hyvää?

Vastaukset opiskelijoilla tuli välittömästi
"raski kuplii"
"raskin tuoksu on raikas"
"raski on laitettu raskittumaan oikeaan lämpötilaan, ja siemenraskin, veden ja jauhon suhde on oikea"
"raskin on myös saatava happea"

Mitä tähän voi muuta opettajana sanoa,  kuin että näinhän se asia juuri on. 
Sain ihan rauhassa mennä ohjaamaan muita opiskelijoita heidän töidensä ääreen,
 koska ruisleivän asia oli hyvin hallussa näillä opiskelijoilla.