sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Kappalepullien valmistuksen aikana opittuja asioita

Ensimmäisen vuoden  leipuri-kondiittoriopiskelijat oppivat heti 
opintojen alussa kappalepullien valmistuksen.

Mitä opimmekaan näitä tuotteita tehdessä?

-  suurentamaan reseptin
-  tiedetään mikä merkitys on milläkin raaka-aineella taikinaan
-  valmistamaan kimmoisa taikina
-  tiedetään mitä tarkoittaa sitko, ja opitaan tekemään sitkokoe
-  tiedetään miten nopeasti käsin paloitellaan iso määrä taikinaa 
-  opittiin pyörittämään pyöreitä pullia kahdella kädellä yhtäaikaa
-  tiedetään mien pullat pitää asetella pellille tasavälein
-  opittiin käyttämään kohotusohjelmaa uunissa
-  opittiin pintakäsittelemään pullat
-  tiedetään milloin pullat ovat kypsiä  ja osataan säätää oikea ohjelma uunille
-  osataan käyttää jäähdytyskaappia
- osataan pakata pullat oikeaoppisesti ja hygieenisesti
- osataan tehdä tuoteseloste 
- opittiin ryhmätyötaitoja, jokaisen on osattava työskennellä erilaisissa ryhmissä ja 
auttaa toisiaan tarvittaessa

Yllättävän paljon opimme leivontatuntien aikana.