Ensimmäisen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat oppivat heti
opintojen alussa kappalepullien valmistuksen.
Mitä opimmekaan näitä tuotteita tehdessä?
- suurentamaan reseptin
- tiedetään mikä merkitys on milläkin raaka-aineella taikinaan
- valmistamaan kimmoisa taikina
- tiedetään mitä tarkoittaa sitko, ja opitaan tekemään sitkokoe
- tiedetään miten nopeasti käsin paloitellaan iso määrä taikinaa
- opittiin pyörittämään pyöreitä pullia kahdella kädellä yhtäaikaa
- tiedetään mien pullat pitää asetella pellille tasavälein
- opittiin käyttämään kohotusohjelmaa uunissa
- opittiin pintakäsittelemään pullat
- tiedetään milloin pullat ovat kypsiä ja osataan säätää oikea ohjelma uunille
- osataan käyttää jäähdytyskaappia
- osataan pakata pullat oikeaoppisesti ja hygieenisesti
- osataan tehdä tuoteseloste
- opittiin ryhmätyötaitoja, jokaisen on osattava työskennellä erilaisissa ryhmissä ja
auttaa toisiaan tarvittaessa
Yllättävän paljon opimme leivontatuntien aikana.