perjantai 27. syyskuuta 2013

Appelsiini- ja mansikkadonitseja

 
 
 
Herkullisia appelsiinidonitseja. Suorien ja siistien suklaaraitojen vetäminen munkkien pinnalle vaatii harjoitusta, jota opiskelun aikan harjoittelemme useiden tuotteiden viimmeistelyssä. Kuvassa oleviin munkkeihin on saatu aikaiseksi kauniit raidat.
 
Minulta kysyi eräs kokenut kondiittorimestari kerran  "Mistä näkee onko taitava kondiittori?".  Ennenkuin kerkesin vastata,   hän vastasi kysymykseen itse "Taitava kondiittori osaa spritsata keveitä, suoria  ja  siistiä suklaaraitoja kaksi vierekkäin". Totesin, että asia on näin,
 

Kokeilimme uutta pirteän makuista appelsiinikuorrutetta donitseihin. Donitsitaikina oli maustettu sitrushedelmällä, ja se sopi hyvin myös kuorrutteen makuun.
Mansikkadonitsit oli maustettu kardemummalla.
 

Suussasulavan hyviä sokeridonitseja.
Donitsin ja munkin oleellinen ero on siinä, että donitsi kohoaa leivinjauheella muhkeaksi ja munkki hiivalla.