perjantai 27. syyskuuta 2013

Erilaisia kierrewienereitä


Kolmannen vuoden leipuri-kondiitoriopiskelijat tekivät erilaisia kierrewienereitä. Kuvassa murotaikinapohjaiset, rahka-kermatäytteelliset hedelmäwienerit.

Nämä wienerit on hyvin helppo valmistaa ja  ovat näyttävän näköisiä. Murotaikina pohja painetaan pyöreällä vormulla, jonka päälle kietaistaan wieneripunos renkaaksi. 
Täytteeksi herkullinen kerma-rahka. Tämän jälkeen aihiot voi täyttää erilaisilla hedelmillä tai marjoilla.


Samasta wienerkaulauksesta opiskelijat tekivät kerma-mansikkawienereitä. Wienertaikina nauhat kierettiin metallisen kermasarvivormun ympäri, kohotettiin ja paistettiin. Aihiot täytettiin mansikkatäytteellä ja kermalla. Kermasarvien päät kastettiin riisikrokantissa. Päälle lopuksi sihdattiin hieman tomusokeria.


Kierrewienereistä puhuttaessa pitkät wienerit ovat leipomoissa yleisemmin valmistettuja.

Pyöreät kierrewienerit ovat myös yksi yleisemmin valmistettuja wienermalleja.


Kahdeksikon malliin kieputettuja kierrewienereitä.

Kierrewienereitä menossa uuniin. Wienereitä tehdessä on hyvä muistaa, ettei kohota winereitä liikaa, jotta uuninousuun jää vielä tilaa. Näin tehden saadaan rapeita ja kauniita wienereitä.

Yhden litran wienertaikinasta opiskelijat valmistivat 80 wieneriä.