sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kermakakkuja ja pursotusharjoituksia



Opiskelijat harjoittelivat kermakakkujen valmistusta erilaisin koristelupursotuksin ja koristeraappaa käyttäen.

Tätä kakkua tehdessä opiskelijat harjoittelivat koristeraapan käyttämistä kakun sivuja koristellessa. Tasaiseen lopputulokseen pääsee, kun käyttää riittävästi kermaa kakun pinnoittamisvaiheessa, jotta raappakuviointi onnistuu. 


Tässä kakussa on harjoiteltu kakun sivuun vaakatasossa tehtävää 8-kuviointia tähtityllalla. Tämä pursotusmalli on varsin nopea tehdä, jos haluaa runsaannäköisen kermapursotuksen kakun reunaan.

Tämän kakun koristelu on nopea tehdä, kun sivuun painetaan krokanttireunus. Tasaisen ja kauniin kermakuvioinnin tekeminen kakun pinnalle on  on tehty tähtityllalla.

Kakun sivut on pursotettu sahateratyllalla ja tähtityllalla on tehty päälle sipukkakuviointi.


Sahaterätyllalla tehty ristikkokuviointi kakun sivulla sekä tähtityllalla tehty ruusukuviointi kakun pinnalla.