sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Erilaisia pikkuleipiä


Näissä kuvissa on kuvattu  tavallisimpia pikkuleipiä mitä  leipuri-kondiittori opintojen aikana valmistetaan.

Pikkuleipiä kutsutaan tekotavan mukaan käsinmuotoiltaviksi pikkuleiviksi, leikataviksi pikkuleiviksi, kaulattaviksi pikkuleiviksi, pursotettaviksi pikkuleiviksi.
 
Ylimmäisen kuvan marmeladiset
pähkinäpikkuleivät valmistetaan mureasta murotaikinasta ja
pikkuleivät pyöräytetään pähkinärouheessa.


Serinakakut ovat leipomoiden vanhimpia ja perinteisimpiä  pikkuleipä,  
joiden resepti löytyy hyvin vanhoista keittokirjoista.


 Cookie-pikkuleivät ovat tekotavan mukaisesti joko käsinmuotoiltavia 
tai tangosta leikattavia pikkuleipä. 
Aitoa suklaata ja mantelirouhetta sisältävät pikkuleivät ovat monen herkkuja.


 Minttusuklaahuiput ovat käsinmuotoiltavia pikkuleipiä ja
vieressä pursotettavia käpypikkuleipiä.


 Pursotettavia suklaaruusupikkuleipiä


 Pursotettavia pikkuleipiä: hillosilmiä, kaneliässiä ja vaniljavannikkeita.


 Pursotettavia pikkuleipiä marenkitaikinasta


 Kaulattavasta murotaikinasta valmistettuja pikkuleipiä.


 Kaulattavasta pikkuleipätaikinasta saa hyvin 
monenlaisia pikkuleipiä aikaiseksi painaen erilaisilla muoteilla. Herrasväenpikkuleivät, ylioppilaat ja täytteelliset pähikinäpikkuleivät.


Kaurakeksejä.
 Kaurakeksien taikina on koostumukseltaan löysä. 
Sitä voi annostella joko lusikalla tai pursottaa.


Herkulliset siirappipikkuleivät leikataan paiston jälkeen taikinatangosta, 
joten ne ovat leikattavia pikkuleipiä.


 Näissä leikattavissa pikkuleivissä marmeladi on 
laitettu ennen paistamista ja sokerikuorrute paistamisen jälkeen.


 Kaulattavat pikkuleivät voidaan myös koristella 
erilaisilla marmeladeilla ja tomusokerilla.