lauantai 21. syyskuuta 2013

Kierrepitkoja ja kransseja

Leipuri-kondiittori opiskelijat oppivat valmistamaan erilaisia pitkoja  jokaisen opintovuoden aikana,

Kierrepitkoja valmistetaan useissa leipomoissa. Pitkot ovat herkullisen näköisiä ja ne ovat nopeita valmistaa sarjatyönä. Tästä pitkomallista saa täytteitä vaihdellen erilasia leipomon kausituote pitkoja kätevästi. 
Pitkojen viimmeistely voidaan tehdä  raesokerilla, pomadalla erilaisilla kuorrutteilla, tomusokerilla, streussilla.


Sarjatyöskentelyn eri vaiheet pitkoja valmistaessa on tärkeää osata, jotta opitaan nopea valmistustapa.  
Pitkon taikina-aihiot on kaulattu kaulauskoneella suorakaiteen muotoiseksi. Pinnalle on vedetty raappaa apuna käytten  pehmeää voita. Kaneli-sokeri sihdataan siivilän läpi, jotta se levittyy tasaisesti kaulauksen pinnalle.


Voilla ja kanelisokerilla täytetyt pitkoaihiot on kääritty rullalle.


Rullatut pitkoaihiot leikataan halki.


Pitkot kierretään tasaisesti kiertäen pitkoksi.


Pitkot voi myös kieräyttää kranssin muotoon, niin saa hieman vaihtelevuutta ulkonäköön.