keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Joulupöytään kalaherkkuja


Leipuri-kondiittoriopiskelijan opintoihin kuuluu kalankäsittelyä ja erilaisten kalaruokien valmistusta. Ensimmäisen opintovuoden opiskelijat valmistivat erilaisia kalaruokia- ja valmisteita.


Graavisuolattua siikaa.  Koulumme myymälässä monet asiakkaat yllättyivät positiivisesti, että suolakalaa oli myynnissä. Tätä tuotetta tehdessä opiskelijat ovat oppineet fileroimaan  ja suolaamaan siikaa.


Kalafileet pakattiin pahvirasioihin ja filmi kuumasaumattiin rasian päälle. Tuoteseloste kertoo mitä tuote sisältää, hinnan, valmistajan ja kuinka kauan tuotetta voidaan myydä.


Ihanaa sinappisilakkaa. Tämä on joulupöydän herkku!


Tuote pakattiin pieniin muovirasioihin.


Suutarinlohta. Tuote ei sisällä lohta vaikka nimi onkin loheen viittaava. Silakkaa on tuotteessa, mutta olisiko tämä suutarinlohta siksi, että suutarilla ei ole ollut varaa varsinaiseen loheen ja silakkaa on ollut saatavilla paremmin jolloin se on "fiksattuna versiona"  saanut nimensä jalokalan mukaan.
Ihanan makuista kalaa!


Lohitäytteisiä lettuja. Herkullinen lettujen tuoksu leijui elintarvikealan luokassa kun opiskelijat paistoivat isoja lettuja. Täytteenä lettuissa on lohta, riisiä, tilliä, kermaviiliä ja suolaa.
Aivan uskomattoman hyviä suolaisia tuotteita illanistuaisiin ja pikkujouluihin.