Nämä mureat täytepikkuleivät ovat hyvin suosittuja herkkuja juhlapöydässä. Niissä maistuu ihanan murea mantelimurotaikina, kermainen vaniljakreemi ja pirteä vadelma.
Jos valmistat juhliin näitä herkkuja, niin laske kaksi pikkuleipää juhlavierasta kohden. Tämä asia on todettu monen monta kertaa, koska näitä pikkuleipiä vieraat ottavat toisenkin kerran.
I
Kerrospikkuleivät 50 kpl
Murotaikina;
1,5 dl (100 g) mantelijauhoa
170 g voita
2 dl hienoa
sokeria
1 kananmuna
5,5 dl
vehnäjauhoja
0,5 tl
leivinjauhetta
täyte
pikkuleiville;
3 dl
kuohukermaa
2 rkl
vehnäjauhoja
3 keltuaista
2 rkl hienoa
sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl
vadelmamarmeladia (mikä tahansa marmeladi käy)
pikkuleipien
pinnalle;
3 dl
tomusokeria
2 rkl vettä
nonparelleja
Pikkuleipien valmistus;
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää
kananmuna ja jauhot. Sekoita sekaisin. Anna taikinan kovettua kylmässä 1 tunti.
Tee tällä välin täyte.
2. Sekoita kattilassa kuohukerma,
keltuaiset, hienosokeri ja vehnäjauhot. Kuumenna seosta liedellä ja sekoita
koko ajan niin, että täyte sakenee.
Lisää vaniljasokeri ja jäähdytä täyte.
3. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi
seokseksi. Tämä seos on pikkuleipien pinnalle laitettava kuorrute.
4. Kaulaa murotaikina n. 3mm ohueksi
levyksi ja paina pyöreällä muotilla pikkuleipiä leivinpaperoidulle pellille.
Paista pikkuleivät 180 asteessa n. 8 minuuttia. niin, että pikkuleivät saavat hieman
vaaleanruskeaa reunoihin.
5. Jäähdytä pikkuleivät. Pursota vadelmamarmeladia
pikkuleivän keskelle ja sen jälkeen vaniljatäytettä renkaaksi vadelman
ympärille. Aseta toinen pikkuleipä täytteiden päälle. Levitä tomusokerikuorrute
veitsellä pikkuleipien päälle. Koristele nonparelleilla.
Huom! Nämä pikkuleivät ovat
parhaimmillaan päivän päästä, koska ne ovat silloin pehmenneet. Pikkuleivät voi
pakastaa ja sulattaa tarpeen mukaan.
Kermainen vaniljatäyte, jonka keität, sopii erittäin hyvin myös pullien, wienereiden, täytekakkujen, kääretorttujen täytteeksi. Se on sitä ns. "vaniljakreemiä" jota leipomot käyttävät leivonnaisissaan.
Kermainen vaniljatäyte, jonka keität, sopii erittäin hyvin myös pullien, wienereiden, täytekakkujen, kääretorttujen täytteeksi. Se on sitä ns. "vaniljakreemiä" jota leipomot käyttävät leivonnaisissaan.