Toisen vuosikurssin opiskelijoiden kanssa valmistimme mustikkapiirakoita.
Tälläinen risikkokoristeltu piirakka on näyttävän näköinen leivonnainen, jonka saa kätevästi tehtyä pulla- tai pitkotaikinasta.
Kausituotteiksi leipomoissa tämän saa muunneltua helposti monenlaiseksi tuotteiksi
- marja-aikaan erilaiset marjatäyteet
- raparperiaikaan raparperitäytteillä
- joulunaikaan luumu- tai kirsikkatäytteillä
- pääsiäisenaikaan rahka-persikkatäytteillä jne.
Piirakan pohjaosan voi leikata irtopohjareunaisella kakkuvuokalla halutunlaisen kokoiseksi. Pohjan päälle pursotetaan paistonkestävää täytettä.
Ristikkoleikkurilla leikattu kaulaus asetetaan täytetyn pohjan päälle ja leikataan irti kakkurenkaalla.
Ristikkoleikkureita myydään leipomoalan tarvikeliikkeissä, mutta niitä voi ostaa myös Anttilan kodintarvikeosastolta.
Piirakat kohotetaan ja voidellaan kananmunalla. Paistolämpötila on 180 asteessa n. 20 minuuttia.