lauantai 6. syyskuuta 2014

Suositut perunarieskat

Pehmeät perunarieskat tekevät hyvin kauppansa koulumme Eväsmestari myymälässä. 
Nämä rieskat ovat nopeita valmistaa - taikina valmistuu muutamassa minuutissa.

 Rieskat paistetaan kuumassa uunissa 270-280 asteessa  kauniin ruskeapilkkuisiksi.


Perunarieskat punnitaan 300 g painoisiksi paloiksi.


Taikinapalat riivataan pyöreiksi palloiksi. Tämän jälkeen rieskat kaulataan määrämittaansa. 
Kun paino on kaikilla taikinapaloilla sama on kaulinta helppo tehdä niin, että kaikista rieskoista tulee saman suuruisia.


Rieskat pistellään tähän tarkoitukseen valmistetulla pistelyhyrrällä. Rieskoja leipoessa on käytettävä riittävästi jauhoja, koska taikina on kosteaa.

Rieskat aseteltiin pellille. 
Pehmeä rieska on helppo siirtää pellillä pelekkaa käyttäen. Kahvikakkujen alla käytettävät tukipahvitkin toimii rieskojen nostossa pellille.