Tänä syksynä on tullut mahtava omenasato. Saimme koulullemme ison erän kotimaisia omenoita ja opiskelijat keittivät siitä hyvää omenahilloa. Laitoimme heidän keittämää hilloa voitaikinan väliin.
Jos joku ei ennen ollut maistanut omenaleivosta ja maistoi tätä upeaa leivonnaista, koki todellisen makuelämyksen. Aito voin maku, rapea, mureneva voitaikina yhdistettynä omatekoiseen hilloon oli todella hyvää...!
Kaikki te onnekkaat omenapuiden omistajat - älää laittako hukkaan yhtään kotimaista omenaa vaan keittäkää tätä ihanaa hilloa, ohje löytyy blogini reseptit osiosta.
Ja voitaikinaa kun teimme kerralla hieman isomman määrän niin tätäkin herkkua oli valmistettava.
Tuhatlehtileivos on yksinkertaisesti niin hyvää, ettei sitä voi olla tekemättä silloin kun on voitaikinaa kaulattuna.
Vaniljainen kermavaahto, vadelmatäyte ja rapea voitaikina on pistämätön yhdistelmä, joka uppoaa moneen asiakkaaseen! Vadelmatäytteen tilalle toki sopisi hyvin omenahillokin.