lauantai 20. syyskuuta 2014

Näkkileipää


Leivoimme 2. vuosikurssin leipuri opiskelijoiden  kanssa näkkileipää. 
Tämä ohueksi kaulattu rapea näkkileipä sai erittäin paljon positiivista palautetta asiakkailtamme. Ensimmäinen näkkileipä erä myytiin hujauksessa koulumme myymälässä. Lisääkin on jo asiakkaat kyselleet.  Tuore pehmeä leipä on maukasta, mutta näkkileipäkin on vaihteeksi hyvää.

Eräs asiakas sanoi tästä leivästä "tätä syö vaikka ei olisi nälkä - sitä vaan hamuaa aina lisää". Tälläisen kommentin kuullessaan voi todeta, että resepti on kohdallaan ja leipuri on osannut tehdä hyvää leipää.


Näkkileipä taikinaan laitoimme ruis- ja vehnäjauhoja sekä seessaminsiemeniä, hiivaa ja suolaa.
Pienet taikinapalloset kaulattiin näkkileipäkaulimella ohuiksi leiviksi.


  Tällainen "talokohtainen näkkileipä" voisi olla hyvä tuote myytäväksi leipomoihin ja kahviloihin. Miten mahtavaa olisikaan ostaa erilaisia näkkileipiä vaikkapa kahviloissa käydessä mukaansa.

 Näkkileivällä on pitkä myyntiaika, joten hävikkimyynti jää tällä tuoteella pieneksi. Erilaisilla mausteilla, yrteillä, kasviksilla ja juureksilla saa tällaiseen kuivaan leipään vaihtelua.

Kukahan rupeaisi valmistamaan ohuen ohutta näkkileipää. Voisiko tämä olla sellainen tuote jota valmistetaan leipomoissa hiljaisina aikoina varastoon - esim. joulun jälkeisenä aikana tammi-helmikuussa?