lauantai 14. marraskuuta 2015

Kukkojen valmistusta

3. luokan leipuri-kondiittori opiskelijat valmistivat erilaisia kukkoja
perinneleivontakurssin aikana.

Kuvassa tarkastelemme paistetun kukon kypsyyttä,
 täytteiden määrää, kuoren rakennetta sekä tietenkin makua.

Lohet fileroitiin lohikukkoihin.

Lanttukukkoihin laitettiin sian kylkiviipaleita ja lanttuja.

Teimme myös peruna-lihakukkoja.

Lohikukkot täytettiin kirjolohifileillä.
Kukot paistettiin suuressa pinnavaunu-uunissa.
Uuuniin  mahtui hyvin paistumaan reilut 50  umpikukkoa.


Kukot voideltiin voisulalla,  kun ne olivat saaneet kauniin pintavärin.
Kukkoja paistettiin miedossa uuninlämmössä 2,5-4 h.
Kukkojen paistoaika riippuu siitä millä raaka-aineella  kukko on täytetty.

 Kukot paistettiin leivinpaperiin ja folioon käärittyinä uunissa.


Kukot ovat herkullisia hyvin haudutettuina voin ja kylmän maidon kera.