lauantai 14. marraskuuta 2015

Ruoka-annosten valmistusta

Elintarvikealaa opiskellessa  opintoihin kuuluu myös ruokien valmistusta. 
Kuvassa kootaan ruoka-annoksia.


Ruoka-annoksia valmistetaan kerralla 
isoja määriä,  jolloin opitaan sarjatyöskentelyä.

Omavalvonta ja hygieniaosaaminen
ovat tärkeitä osaamisalueita kaikissa elintarvikealan opinnoissa.

Ruoka-annoksiin tulevat leikkeet paistetaan suurella paistinpannulla. 

Paistamisen aikana leikkeitä on seurattava koko ajan, että ne paistuvat tasaisesti.

Leikkeet on leivitetty ennen paistamista.



Kuvassa otetaan omavalvontanäyte valmistuneesta ruokaerästä.

Jokaisesta tehdystä ruoka-annoserästä otetaan omavalvontanäytteet 
sekä 
kirjataan omavalvontakansioon tuotteiden lämpötilat ja pakkausmäärät ennen kuin ne viedään myymälään.

Kaikille tuotteille laaditaan tuoteseloste,
 hintalaskelma ja määritetään viimmeinen myyntipäivä.