perjantai 9. joulukuuta 2016

Herkkumunkkeja - Lakritsamunkkeja - Possumunkkeja

Leipuri-kondiittorin  opintojen aikana opitaan valmistamaan monenlaisia munkkeja.
 Kuvassa olevat munkit on nimeltään Herkkumunkkeja.
  
Munkit on täytetty vadelmatäytteellä ja kermavaahdolla. 
Pinta on kuorrutettu sokeripomadalla.

Lakritsamunkkeja.
Munkit on täytetty  hillolla, joka maustettiin lakritsauutteella.
Pinta kuorrutettiin valkealla pomadalla ja lakritsalla maustetulla pomadalla.

Kuorrutetuissa munkeissa täytyy näkyä kaunis pintakiilto. 
Kiilto kertoo sen, että pomadan lämpötila on ollut 
oikea kun kuorrutetaan munkkeja.

Possumunkit ovat leipomoiden perustuotteita, 
joita tehdään useissa leipomoissa päivittäin.

Nämä herkulliset possumunkit hävisivät nopeasti koulumme 
Eväsmestarin myymälästä asiakkaiden koreihin.