perjantai 2. joulukuuta 2016

Herkullista Raskitettua Viikunasiemen leipää

Ihana uutuusleipä, jota kokeilimme leipuri-kondiittorien kanssa ensimmäistä kertaa.
 
Tässä leivässä käytettiin vehnä- sekä ruispohjaista raskitusta.
 Kokeilimme mausteeksi meheviä viikunoita sekä auringonkukansiemeniä.

Leipää maistellessamme kuului kommentteja
"hyvää, ei olisi uskonut että viikunatkin sopii leipään"
"taidan ottaa toisenkin palasen"
"hieman makeaa....mutta ei ollenkaan haittaa"
"tämä leipä vie mennessään.....aivan liian hyvää..." 

Leipätaikina kohotettiin taikinan teon jälkeen
 pari tuntia huoneenlämmössä  öljytyssä muovilaatikossa. 


Tämän jälkeen leipätaikina paloiteltiin ja muotoiltiin pyöreiksi limpuiksi.
 Pyöreät leipätaikina-aihiot laitettiin jauhotettuihin leipäkoreihin nousemaan.

Muhkeiksi kohonneet leivät odottavat uuniin siirtämistä.

Leipä kumottiin  varovasti leipäpelekalle.

Leivät paistettiin arinauunissa.

Herkullinen leipä paistettiin laskevassa uuninlämmössä 
Alussa paistolämpö oli korkea, 250 astettta .
Tämän jälkeen paistamislämpötilaa laskettiin 200 asteeseen. 
Näin saatiin syntymään herkullinen kuori leivälle.

Leivät pakattiin ikkunallisiin jouluaiheisiin leipäpusseihin.