lauantai 17. joulukuuta 2016

Perunaleivos - konditorioiden klassikkoleivonnainen

Perunaleivoksia.
Leivosta kutsutaan tällä nimellä, koska tämä leivos voidaan muotoilla perunanmuotoiseksi.
Opiskeijamme muotoilivat nämä pyöreän muotoisiksi tällä kertaa.

Tämä leivos on alunperin kehitetty konditorioissa kaikenlaisista leivos- ja kakkukanteista jatkojalostustuoteeksi.

Meilläkin jäi koulussa kääretorttuja ja levytäytekakkuja leikatessa kanttipaloja - säästimme ne ja teimme näitä herkullisia leivoksia.

Tämä leivos ei siis sisällä perunaa - vaikka nimi onkin sellainen, 
ellei leivospohjien tekemisessä ole käytetty perunajauhoja.

Kaikki kantit laitetaan mantelimassan, kaakaojauheen ja kreemin kanssa sekaisin. 
Massa maustettiin rommilla. 
Leivokset kasteltiin maitosuklaassa - ja herkku on valmis.

Ihania pieniä leivonnaisia -
 teimme tällä kertaa 30 g kokoisia leivoksia.