Perunaleivoksia.
Leivosta kutsutaan tällä nimellä, koska tämä leivos voidaan muotoilla perunanmuotoiseksi.
Opiskeijamme muotoilivat nämä pyöreän muotoisiksi tällä kertaa.
Tämä leivos on alunperin kehitetty konditorioissa kaikenlaisista leivos- ja kakkukanteista jatkojalostustuoteeksi.
Meilläkin jäi koulussa kääretorttuja ja levytäytekakkuja leikatessa kanttipaloja - säästimme ne ja teimme näitä herkullisia leivoksia.
Tämä leivos ei siis sisällä perunaa - vaikka nimi onkin sellainen,
ellei leivospohjien tekemisessä ole käytetty perunajauhoja.
Kaikki kantit laitetaan mantelimassan, kaakaojauheen ja kreemin kanssa sekaisin.
Massa maustettiin rommilla.
Leivokset kasteltiin maitosuklaassa - ja herkku on valmis.
Ihania pieniä leivonnaisia -
teimme tällä kertaa 30 g kokoisia leivoksia.