torstai 28. marraskuuta 2013

Ihastusta aiheuttanut luumukakku


Tämä kakku on aiheuttanut huokauksia herkullisuutensa vuoksi ja se on hävinnyt yllävän nopeasti,  kun sitä on tarjolla. Kakku on myös äärettömän helppo valmistaa.


Jouluinen luumukakku

4 torttulevyä
5 dl vispikermaa + (0,5 dl sokeria)
200 g luumumarmeladia
1 dl tomusokeria

Valmistusohje:

1. Levitä jäiset  lehtitaikinalevyt leivinpaperoidulle pellille ja anna niiden  sulaa ennen paistamista.

2.  Pistele haarukalla levyjen pintaan reikiä, jolloin ne paistuvat tasaisesti. Paista lehtitaikinat  210  asteessa n. 20 minuuttia. Lehtitaikinalevyjen on paistuttava kauttaaltaan kypsiksi ja niiden on oltava "rapeita" ja kauniin ruskeita.

3. Jäähdytä pohjat. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sokeri

4. Levitä alimmaisen lehtitaikinalevyn päälle luumumarmeladista puolet ja reilusti kermaa. Lisää seuraava lehtitaikinä päälle ja tee sama uudelleen.
.
5. Laita kolmas lehtitaikinapohja päälle ja levitä loput kermavaahdot kakun päälle ja reunoille.

6. Muserra neljäs lehtitaikinalevy pieneksi jauhelmaksi ja ripottele jauhelma kakun päälle ja reunoille.

7. Sihtaa tomusokeria kakun pintaan ja reunoille.

8. Koristele kakku elävällä kukkasella, marsipaani- tai kreemikukalla.

9. Nauti ja ihastu!

Huomio! Kakku on todella rapeaa ja varisevaa ja niin sen kuuluukin olla. Tämä ei ole perinteinen kermakakku! Tätä kakku kutsutaan myös tuhatlehtikakuksi.