Suussasulavia velvet fudgeja eli samettisia fudgeja. Tämä makeinen oli uusi kokeiluresepti, jota valmistimme ensimmäistä kertaa.
Makeisen rakenne on ihanan pehmeä ja se ei ole liian makea. Pieni happamuuden maku sopii tähän fudgeen hienosti. Happamuus tulee piimästä, jota käytimme perinteisen kerman sijasta. Fudget pinnoitettiin tuorejuustokuorrutteella.
Karamellimassaa keittäessä on hyvä valita riittävän suuri kattila keittämiseen, koska makeismassa kiehuessaan kuohuu ja nousee hyvin korkealle. Lämpötilaa seurataan lämpömittarilla jokaisen työvaiheen aikana.
Karamellimassaa keittäessä on hyvä valita riittävän suuri kattila keittämiseen, koska makeismassa kiehuessaan kuohuu ja nousee hyvin korkealle. Lämpötilaa seurataan lämpömittarilla jokaisen työvaiheen aikana.
Kattilassa
kiehuu, piimä, kaakaojauhe, sokeri ja vaalea siirappi. Seosta keitetään
niin pitkään, että se saavuttaa115 asteen lämpötilan. Tämän jälkeen
seokseen lisätään voi, makuaineet ja mahdollisesti myös väriaineet. Seos jäähdytetään ja
levitetään pellille. Lopuksi makeismassan päälle levitetään tuorejuustokuorrute.