Leipuri-kondiittori opintojen aikana opitaan valmistamaan erilaisia makeisia. Ykkösvuoden opiskeljoiden kanssa valmistimme nämä makeiset.
Näiden makeisten voi hyvällä syyllä sanoa olevan makeisten aatelia! Nämä tryffelit on valmistettu korkealaatuista raaka-aineista, paksusta kermasta, suklaasta, jonka kaakaopitoisuus on korkea ja aidosta voista.
Näitä tryffeleitä ei maustettu millään makuaromilla. Näissä tryffeleissä maistuu puhtaasti suklaa, kerma ja voi.
Tryffelit pakattiin kirkkaisiin pikkuleipäpusseihin ja sidottiin paperinarulla pussin suu kiinni. Tryffelipussi voisi olla menevä tuote konditorioihin ja kahviloihin joulunaikaan.
Tryffelit (50 kpl )
Raaka-aineet:
300 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus
vähintään 60 %)
2 ¼ dl kuohu-
tai vispikermaa
1 rkl vaaleaa siirappia
30 g suolatonta voita
Tryffelien pinnoittamiseen
70 g makeuttamatonta kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Hienonna suklaa rouheeksi kulhoon.
2. Kiehauta kerma ja siirappi sekoittaen välillä.
3. Kaada hienonnetun suklaarouheen päälle kerma-siirappiseos.
4. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
5. Lisää voikuutiot ja sekoita tasaiseksi.
6. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä (jos haluat lisätä makuaromia se lisätään jäähtymisen jälkeen) ja siirrä sen jälkeen kylmiöön kahdeksi tunniksi. Peitä kulho kelmulla.
7. Ota tryffeliseoksesta teelusikalla 10 g paloja.
8. Kaada käsiisi hieman kaakaojauhetta ja pyörittele tryffelit pallon muotoon. Aseta pallot leivinpaperoidulle pellille ja anna kuivahtaa muutama tunti kylmiössä.
9. Kieritä pallot kaakaojauheessa.
10. Säilytä tryffeleitä ilmatiiviissä rasiassa. Tryffelit säilyvät 2 viikkoa.
1. Hienonna suklaa rouheeksi kulhoon.
2. Kiehauta kerma ja siirappi sekoittaen välillä.
3. Kaada hienonnetun suklaarouheen päälle kerma-siirappiseos.
4. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
5. Lisää voikuutiot ja sekoita tasaiseksi.
6. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä (jos haluat lisätä makuaromia se lisätään jäähtymisen jälkeen) ja siirrä sen jälkeen kylmiöön kahdeksi tunniksi. Peitä kulho kelmulla.
7. Ota tryffeliseoksesta teelusikalla 10 g paloja.
8. Kaada käsiisi hieman kaakaojauhetta ja pyörittele tryffelit pallon muotoon. Aseta pallot leivinpaperoidulle pellille ja anna kuivahtaa muutama tunti kylmiössä.
9. Kieritä pallot kaakaojauheessa.
10. Säilytä tryffeleitä ilmatiiviissä rasiassa. Tryffelit säilyvät 2 viikkoa.
Vinkki! Tryffeleihin voit käyttää erilaisia
makuaineita esim. pipariminttua ja hedelmäaromeita. Laita aromia hyvin
sekoittaen muutama tippa, koska aromiaineet ovat voimakkaan makuisia. Tryffelit
voidaan pinnoittaa erilaisilla nomparelleilla ja halutessa ne voi kastaa
kaakaojauheen sijasta sulassa suklaassa.