perjantai 8. marraskuuta 2013

Perinteiset tryffelit


Leipuri-kondiittori opintojen aikana opitaan valmistamaan erilaisia makeisia. Ykkösvuoden opiskeljoiden kanssa valmistimme nämä makeiset.
Näiden makeisten voi hyvällä syyllä sanoa olevan makeisten aatelia! Nämä tryffelit on valmistettu korkealaatuista raaka-aineista, paksusta kermasta,  suklaasta,  jonka kaakaopitoisuus on korkea ja aidosta voista.
Näitä tryffeleitä ei maustettu millään  makuaromilla. Näissä tryffeleissä maistuu puhtaasti suklaa, kerma ja voi.

Tryffelit pakattiin kirkkaisiin pikkuleipäpusseihin ja sidottiin paperinarulla pussin suu kiinni. Tryffelipussi voisi olla menevä tuote  konditorioihin ja kahviloihin joulunaikaan.



Tryffelit   (50 kpl ) 

Raaka-aineet:
300 g  tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 60 %)
2 ¼  dl  kuohu- tai vispikermaa
1 rkl vaaleaa siirappia
30 g suolatonta voita
Tryffelien pinnoittamiseen  
70 g makeuttamatonta kaakaojauhetta

Valmistusohje
1. Hienonna suklaa rouheeksi kulhoon.
2. Kiehauta kerma ja siirappi sekoittaen välillä.
3. Kaada hienonnetun suklaarouheen päälle kerma-siirappiseos.
4. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
5. Lisää voikuutiot ja sekoita tasaiseksi. 
6. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä (jos haluat lisätä makuaromia se lisätään jäähtymisen jälkeen) ja siirrä sen jälkeen kylmiöön kahdeksi tunniksi. Peitä kulho kelmulla.
7. Ota tryffeliseoksesta teelusikalla 10 g paloja.
8. Kaada käsiisi hieman kaakaojauhetta ja pyörittele tryffelit pallon muotoon. Aseta pallot leivinpaperoidulle pellille ja anna kuivahtaa muutama tunti kylmiössä.
9. Kieritä pallot kaakaojauheessa.
10. Säilytä tryffeleitä ilmatiiviissä rasiassa. Tryffelit säilyvät 2 viikkoa.

Vinkki! Tryffeleihin voit käyttää erilaisia makuaineita esim. pipariminttua ja hedelmäaromeita. Laita aromia hyvin sekoittaen muutama tippa, koska aromiaineet ovat voimakkaan makuisia. Tryffelit voidaan pinnoittaa erilaisilla nomparelleilla ja halutessa ne voi kastaa kaakaojauheen sijasta sulassa suklaassa.