perjantai 8. marraskuuta 2013

Seeprasuklaata

Leipuri-kondiittori opiskelijat kokeilivat uutta makeisreseptiä. Seeprasuklaakarkkeihin käytettiin korkealaatuista suklaata,  jonka kaakaopitoisuus oli vähintään 60%.

Sulatettu suklaa kaadettiin leivinpaperoidulle pellille  ja levitettiin ohueksi levyksi. Tämän jälkeen tumman suklaan päälle spritsattiin valkosuklaata ja vedettiin hammastikulla "seeprakuviot" . Lopuksi päälle ripoteltiin suklaalla päällystettyjä puolukoita.

Näiden  makeisten  juju piilee ohuksi vedetyssä suklaalevyssä (jolloin se lohkeilee suussa herkästi), erilaisissa makuyhdistemissä sekä hauskassa  ulkonäössä.Tummaa suklaata, valkosuklaata ja suklaapuolukoita.


Tummaa suklaata, appelsiinisuklaata ja hunajapaahdettua riisikrokanttia.


 Valkosuklaata, appelsiinisuklaata ja hunajapaahdettua riiskrokanttia.Seeprasuklaata,  joka sisältää tummaa suklaata, appelsiinisuklaata ja rapeaa riisikrokanttia.


Valkosuklaata,  appelsiinisuklaata ja riisikrokanttia.


Tummaa suklaata, valkosuklaata ja puolukkasuklaata.


Suklaalevy lohkotaan halutun kokoisiksi paloiksi.


Opiskelijat saivat itse pohtia,  kuinka he saisivat tuotteille myyvän ja kauniin pakkauksen. He valitsivat pakkaukseksi kirkkaat pikkuleipäpussit ja  pussit suljettiin niidellä.

Leipuri-kondiittori opinnoissa tärkeä  opintokokonaisuus on tuotteiden pakkaaminen ja viimeistely. Tuotteiden asianmukainen pakkaaminen, tuoteselosteiden laatiminen ja hinnan laskeminen on opintojen keskeisempiä asioita.