keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Amerikkalaiset suklaapannukakut



AMERIKKALAISET SUKLAAPANNUKAKUT   (6 isoa pannukakkua)

Taikina:
 
3 dl maitoa
4 rkl hienoa sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl ruokaöljyä
¼ tl suolaa
1 dl taloussuklaarouhetta (100 g)

Paistamiseen:

50 g voita

 Valmistusohje:

1. Sekoita maitoon kananmunat, sokeri ja suola. Sekoita kuivat aineet keskenään, myös suklaarouhe sekoitetaan jauhojen sekaan.
2. Lisää kuivat aineet maito-kananmunaseokseen huolellisesti vispaten. Lisää samalla myös ruokaöljy.
3. Anna taikinan "turvota" 30 minuuttia huoneenlämmössä.
4. Paista pannukakut kuumalla pannulla, jossa on voita. Laita taikinaa pannulle vasta kun voi on saanut hieman ruskeaa väriä. Paista pannukakut molemmin puolin kauniin ruskeiksi.


5. Tarjoa vaahterasiirapin tai hunajan kera. Jäätelö sopii myös hyvin pannukakkujen kyytipojaksi.