sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Voissa paistetut muikut


Ensimmäisen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat opettelivat puhkomaan muikkuja, leivittämään ja paistamaan ne voissa. Muikut ovat Kuusamon puhtaiden vesien muikkuja.


Muikun puhkomisessa eli puhdistamisessa on oma tekniikkansa. Opiskelijat saavat puhdistaa kerralla useita kiloja muikkuja, jolloin harjoitusta tulee riittävästi.


Muikut  leivitetään ruisjauho-suolaseoksessa ja paistetaan voissa. Voiko olla herkullisempaa ruokaa kuin voissa paistetut pienet muikut?  Koulun myymälässä asiakkaat ilahtuivat, kun myynnissä oli paistettuja muikkuja.


Muikut pakattiin comple-vuokiin.  Kaikille tuotteille, mitä elintarvikeosastollamme valmistetaan  laaditaan tuoteseloste, määritellään myyntiaika sekä tehdään hintalaskelma.

Kaikista linjallamme tehdyistä ruokavalmisteista pidetään myös tarkkaa omavalvontakirjausta. Opiskelijat ottavat tuotteista lämpötilaseurantaa ja vaaditut ruokanäytteet.