sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Suklaakakku

 

Herkullista suklaakakkua.  Kakku pinnoitettiin suklaalla. Kakun pinnalle opiskelija teki samasta kakusta hienoa kakkumurujauhelmaa siivilän läpi raastaen. Kakkumurujauhelmalla koristelu on halpa ja herkullinen mahdollisuus koristella kakkuja.

Taloudellisesti työskentelevä leipuri-kondiittori ei laita mitään raaka-ainetta hukkaan, vaan hyödyntää kaiken materiaalin tuotteiksi.
 Esim. leivoskantit tuotteistetaan perinteisiksi perunaleivoksiksi. Myymättä jääneet pullapitkot tai ranskanleivät tehdään korpuiksi. Ruisleipä voidaan hyödyntää ohuiksi leikatuiksi ja kuivatuiksi ruis-sipseiksi. Vaalea ruokaleipä voidaan hyödyntää salaatteihin käytettäviksi krutonkikuutioiksi. Mahdollisuuksia on rajattomasti.