perjantai 24. tammikuuta 2014

Upeat tiikerikakut



Kahvikakku on suomalaisen kahvipöydän klassikkoleivonnainen.


Kolmannen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelija valmisti täydellisesti onnistuneita tiikerikakkuja. Kakun rakenne oli kuohkea, muttei mureneva. Kakussa maistui aito voin maku, vanilja ja kaakao sopivasti. 
Kakun pinta oli kauniin ruskea. Kakkuvuokiahan ei tarvitse korppujauhottaa,  kun ne voitelee tai suihkuttaa vuokarasvalla huolellisesti. Näin tehden kakun pinta on kauniimpi kuin, se että pinnalla on korppujauhoja. 
Leipomoissa hyvin harvoin korppujauhotetaan kakkuvuokia, koska se on turha työvaihe ja kakun ulkonäkö siitä kärsii. Jos kuitenkin haluaa tehdä korppujauhopinnoituksen vuokaan ehdottaisin mieluummin hienoa ruisjauhoa sen tilalle, koska näin tehden pinnasta tulee upean näköinen.


TIIKERIKAKKU   1 kpl  

200 g pehmeää voita
2 dl hienoa sokeria
3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl maitoa

Vuoan voitelemiseen pehmeää voita tai vuokasprayta

Valmistusohje:
1. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi pehmeä voi ja sokeri.

2. Lisää yksitellen huoneenlämpöiset kananmunat koko ajan taikinaa sekoittaen.
3. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

4. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää maito.

5. Ota 1/3 taikinasta pienempään kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe.

6. Annostele taikina voideltuun kakkuvuokaan aloittaen vaalealla taikinalla, laita vaaleasta taikinasta puolet vuoan pohjalle. Tämän jälkeen laita kaakaolla maustettu taikina vaalean taikinan päälle. Lisää lopuksi vaalea taikina kaakaotaikinan päälle. Tasoita pinta huolellisesti.

7. Paista kakku 175 asteessa n. 50-60 minuuttia. Testaa hammastikkua kakkuun painamalla onko kakkusi kypsä, jos tikkuun ei tartu taikinaa kakku on kypsä.

8. Anna kakun "rauhoittua" paistamisen jälkeen 5-10 minuuttia vuoassa ja kumoa kakku.